2021.06.14
Hamar Veronika

Szombaton Para Boccia Fesztivál és Para Képzőművészeti Biennálé volt Tatán

Az eseményt a Magyar Para boccia Szövetség, Fodisz,  Tata Város Önkormányzata és a tatabányai Humanitás egyesület vezetősége közösen szervezte a tatai Güntner Arénában.  
Az eseményen 6 egyesület 29 sportolója és segítőik vettek részt.
A nap nagyon jó hangulatban telt és mindenki szabadon játszhatott együtt. A sportversenyt Gajdócsi Nóra koordinálta és felügyelte. A résztvevők kártyahúzást követően csapatokba rendeződtek és játszottak egymással boccia mérkőzéseket.
A játékba nagy örömmel kapcsolódott be Michl József Tata Polgármestere, Pavlics Tamás Szövetségünk Elnöke, Toponári Gábor a Fodisz Ügyvezető Elnöke, Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság Elnöke és Urr Anita a Magyar Paralimpiai Bizottság Főtitkára is.

A versenyen mindenki nyert és mindenki remekül érezte magát. A vírus helyzet után az egyesületek már nagyon várták a találkozás lehetőségét és mindenki nagyon boldog volt, hogy játszhatott.
Délután pedig a a képzőművészeti  kiállítás megnyitására került sor, amit immár harmadik alkalommal rendeztek meg  Szabó Szonja szájjal festő képzőművész és magyar bajnok BC3-as boccia játékos emlékére. A kiállításra fantasztikus művészeti alkotások érkeztek, amiket még egy hónapig lehet megtekinteni a Güntner Arénában.

Köszönjük a szervezők, segítők, játékvezetők hatalmas munkáját. Örülünk, hogy ennyi egyesületünk eljött a sportnapra és a kiállításra, a díjazottaknak és érmeseknek sok szeretettel gratulálunk!! 
Nagy erőkkel dolgozunk továbbra is azért, hogy újra mihamarabb találkozhassunk, de addig is:

HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR BOCCIA!

Képek forrása: Tata.hu

Share this with others:

Támogatóink