Hazai Versenyek

Tovább

Nemzetközi versenyek

Tovább

Magyar válogatott

Tovább

Hazai ranglisták

Ranglista letöltése

Nemzetközi ranglisták

Megtekintés

Klasszifikáció

BC1-es kategória

Súlyos központi idegrendszeri sérültek, sérülésük mind a négy végtagjukat és a törzset is érinti. Manuális vagy elektromos kerekesszéket használnak. A labda megfogásában asszisztens segíti játékukat, utána önállóan juttatják a játéktérre a labdát.

BC2-es kategória

Súlyos központi idegrendszeri sérültek, a BC1-es kategóriájú sportolóknál a törzs és kar funkciójuk jobb, aktív vagy elektromos kerekesszékkel közlekednek. Rövid távon járóképesek lehetnek segédeszközzel. A versenyen segítő nélkül játszanak. Önállóan fogják meg és hozzák játékba a labdát.

BC3-mas kategória

Központi idegrendszeri, vagy nem agyi eredetű, súlyos lokomotorikus diszfunkcióval rendelkező játékosok, az állapot mind a négy végtagra kiterjed. Nem tudják megfogni, vagy elengedni a labdát. A labdát rámpa segítségével juttatják a játéktérre. A labda rámpán való elhelyezésében, és a rámpa beállításában asszisztens segíti játékukat.

BC4-es kategória

A játékosok nem agyi, vagy degeneratív agyi eredetű súlyos lokomotorikus diszfunkcióval rendelkeznek, mely mind a négy végtagra kiterjed, gyenge dinamikájú törzsmozgással kombinálva. Aktív vagy elektromos kerekesszéket használnak.

Páros BC3-mas kategória

A versenyzők az egyéni BC3-as kategóriának megfelelő minősítéssel rendelkeznek. A BC3-as páros esetében egy cerebral paresises játékosnak mindig kell a pályán tartózkodnia. Minden játékosnak lehet segítője, az egyéni kategóriáknál meghatározott feltételek szerint. A szabályok megegyeznek a csapatjáték szabályaival, azzal a kivétellel, hogy itt a 2-5 játékállásokat használják a játék folyamán.

Páros BC4-es kategória

A versenyzők az egyéni BC4-es kategóriának megfelelő minősítéssel rendelkeznek. A szabályok megegyeznek a csapatjáték szabályaival, azzal a kivétellel, hogy itt a 2-5 játékállásokat használják a játék folyamán.

Csapat

A versenyzők az egyéni BC1-es vagy BC2-es kategóriának megfelelő minősítéssel rendelkeznek. A csapatban legalább egy BC1 kategóriás versenyzőnek kell lennie a pályán. Minden csapat egy segítőt használhat, az egyéni BC1-es kategóriánál ismertetett szabályoknak megfelelően. Minden csapatban három játékos tartózkodhat a pályán.

Támogatóink