2023.12.01
Lengyel Roland

ÚJABB JELENTŐS ELISMERÉST KAPOTT SPORTÁGUNK!

 

 

ÚJABB JELENTŐS ELISMERÉST KAPOTT SPORTÁGUNK!

Átadták a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíj program 2023. évi díjait.

A felnőtt kategória díjazottja Szabó Alexandra boccia sportoló lett

A K&H 17 éve támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottságot, a Magyar Paralimpiai csapatot, így a 2024-es párizsi játékok az ötödik közös paralimpia lesz, melyen kiváló sportolókért szoríthatunk.

Ezek az eltökélt sportolók mindent megtesznek, hogy a legjobban teljesítsenek a Párizsba vezető úton, elkötelezettségük példaként állhat mindenki előtt, legyen szó sportról, hivatásról vagy magánéletről. A K&H Csoport ösztöndíj programmal igyekszik segíteni őket, hogy minél zavartalanabbul készülhessenek a megmérettetésekre.

Szabó Alexandra teljesítménye azért is kiemelendő, hiszen 2023. augusztus és október között négy világranglista pontszerző versenyen vett részt, melyeken 3 egyéni és 4 páros számban indult. Ezeken egyéniben 3 érmet szerezett: ezüst az EB-n és egy világkupán, míg egy újabb világkupán aranyérmes lett.

Csapatban ugyanebben az időszakban, világkupa győztes, kétszeres világkupa második és EB negyedik lett csapattársaival, Berkes Gergővel és Hegedűs Lászlóval.

Ebben a paralimpia ciklusban 2021. óta, 11 éremmel (5 egyéni és 6 páros) zárta a szereplését. Egyéniben 2 arany és három ezüst, míg csapatban, párosban 3 arany és 3 ezüst a mérlege.

A díjátadáson részt vett Guy Liboth a K&H csoport vezérigazgatója, Raymon Blondel az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke és Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Reménység kategóriában a díjazott Nádasdy Anna kerekesszékes vívó lett, míg segítő kategóriában Vígh Tímea a para-asztalitenisz válogatott segítője lett.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Gratulálunk Szandinak, edzőjének Szappanos Zoltánnak, egyesületüknek a PTE PEAC-nak, és a Magyar Para Boccia Szövetségnek.

Köszönjük a Magyar Paralimpiai Bizottság és a K&H Csoport támogatását.

Share this with others:

Támogatóink