A Boccia szabályzata

Bevezetés 

Boccia 

A dokumentumban leírt szabályok a boccia játékra vonatkoznak. 
A BISFeD (Nemzetközi Boccia Szövetség) által felügyelt nemzetközi versenyeken jelen versenyszabályzatban leírt szabályokat kell alkalmazni. Minden BISFeD által engedélyezett sportviadal – így nyílt világversenyek, regionális versenyek, a regionális bajnokságok, a világbajnokságok és Paralimpiai Játékok – ezek közé tartoznak. 
A verseny szervezőbizottság az adott versenyen jogosult arra, hogy a versenyszabályzat szövegét kiegészítse meghatározott pontokkal a szabályzat pontosítása érdekében, de ezt kizárólag a BISFeD által kinevezett technikai delegátus egyetértésével teheti akként, hogy a kiegészítés során meghatározott formanyomtatványon, amelyet a BISFeD-hez nyújtanak be.  

A játék szellemisége

A játék szellemisége és etikája hasonló a teniszéhez. A nagyszámú részvételt örömmel fogadják és támogatják. A megjelent nézőkkel és a versenyen részt vevő csapattársakkal szembeni elvárás, hogy a játékosok dobásainál maradjanak csendben. 

Fordítás 

A szabályzat szerkeszthető változata a tagok számára elérhető, ha le szeretnék fordítani a szabályokat egy másik nyelvre. Kérjük, hogy az adminisfed.com emailen jelezze, ha szeretné megkapni ezt a dokumentumot. A BISFeD igyekszik a lefordított dokumentumokat is kiadni. Vita vagy fellebbezés esetén az angol nyelvű szabályzatot kell alkalmazni. 

Fotózás 

Vakuval történő fotózás nem engedélyezett. A mérkőzések videón történő rögzítése engedélyezett. Tripodokat és kamerákat kizárólag a játékvezető, a vezető versenybíró,, a technikai delegátus, vagy a helyi szervezőbizottság jóváhagyásával lehet elhelyezni.

 Teljes szabályzat

Támogatóink